Alles over Janod

Over Janod


1970

Janod werd in 1970 opgericht door Louis Janod in Orgelet, in de Jura. In de begindagen richtte het merk zich op de productie en marketing van tollen, jojo's en houten kegels.

2004

Het was in 2004 dat het Franse merk zich op de internationale markt uitbreidde met de oprichting van de JURATOY-groep.

2008

Na zich te hebben gespecialiseerd in houten speelgoed, begon Janod in 2008 met het vervaardigen van kartonnen speelgoed, zoals puzzels. Toen heeft Janod een van hun bestsellers gecreëerd: de magnetische puzzels.

2018

In 2018 werd het Franse merk door moeders verkozen tot het tweede favoriete merk voor kinderspeelgoed. Deze prijs bevestigt de mate waarin Janod prachtig speelgoed van hoge kwaliteit aanbiedt, dat zowel kinderen als ouders aanspreekt!

Speelgoed van Janod

Magneetboek

Het is een ideaal speeltje om te werken aan de verbeelding en fijne motoriek. Dankzij het formaat is het magneetboeken des te gemakkelijker te vervoeren. De thema's van de magneetboeken zijn divers: dinosaurussen, sprookjes en ruimte etc. Door het gebruik van deze fantastische boeken kan ieder kindje zijn/haar fantasie kwijt met de verzameling magnetische elementen uit het boek.

Puzzels van Janod

De puzzels van Janod hebben een grote reputatie in de speelgoedwereld dankzij hun hoge fabricagekwaliteit. De puzzels worden immers ambachtelijk gemaakt, uitsluitend in hout of karton. De meeste worden in een tas geplaatst om het transport te vergemakkelijken. Kortom, de vele puzzels zijn perfect om uw kind te vermaken, maar ook om aan de fijne motoriek te werken.

Keukentjes van Janod

Janod maakt ook fornuizen en keukenaccessoires voor kinderen. Janod fornuizen hebben een retro stijl en zijn kleurrijk. Ze zijn dan een echte plus om aan je huis toevoegen! Alle Janod-fornuizen zijn gemaakt van hout van uitstekende kwaliteit, zodat u het speelgoed een paar jaar kan bewaren. Daarnaast biedt Janod een grote collectie kinderkeukenaccessoires zoals houten keukengerei.

Houten speelgoed


Bij Janod zijn de meeste producten van hout gemaakt, zijn ze duurzaam en vrij van schadelijke stoffen. Hierdoor kunnen kinderen al vanaf 12 maanden plezier hebben en en tegelijkertijd leren. Janod draagt bij aan een goede ontwikkeling van uw kind. Zo heeft het merk houten spellen en speelgoed, waarbij uw kind even kan ontsnappen en verhalen kan verzinnen, om zo de leukste herinneringen te kunnen maken.

Alle kinderen zijn anders en het houten speelgoed zorgt ervoor dat ieder kind leert bouwen, ontdekken, creëren en daarnaast leert observeren, focussen en natuurlijk samen spelen. De kinderen zijn aan het leren en ontdekken, zonder dat ze het doorhebben. Of het nu gaat om een toren bouwen, op een trommel slaan of een puzzel maken, het vraagt veel van uw kind. Laat uw kind zelf ontdekken en ervaren en zij zullen hun vaardigheden verbeteren. Samen met het houten speelgoed van Janod creëren we mooie momenten.