Beste borstkolf

Soorten borstkolven

Handkolf

Geschikt voor enkele keren kolven

Handkolven zijn geschikt voor vrouwen waarbij het geven borstvoeding eenvoudig verloopt. Zoals de naam al verraadt, bedient u dit type borstkolf met de hand. Het voordeel hiervan is dat er geen stroom of accu nodig is wanneer u wilt kolven en deze dus overal kunnen worden gebruikt. Een handkolf is licht, klein en gemakkelijk te vervoeren. Doorgaans wordt de handkolf gebruikt wanneer u niet zo vaak hoeft te kolven. (Minder dan drie dagen per week)

De Medela Harmony is een handkolf die gebruikt maakt van een twee-fasen-systeem. Er wordt bij het gebruik van deze borstkolf gestart met een snel en kort ritme om een toeschietreflex op te roepen. Hierna wordt er rustiger gepompt.

+Geen stroom of accu nodig
+Licht, klein, eenvoudig te vervoeren
+Geschikt voor een enkele keer kolven

-Niet geschikt voor regelmatig kolven

Enkelzijdige elektrische kolf

Geschikt voor wekelijks gebruik

Enkelzijdige, elektrische kolven zijn geschikt wanneer u meer dan drie dagen per week, maar nog steeds onregelmatig kolft. Een enkelzijdige borstkolf heeft als voordeel dat er altijd één hand vrij is voor ondersteuning of massage van de borst. Daarnaast kan er meer worden gekolft in minder tijd. Een enkelzijdige borstkolf veroorzaakt minder spierpijn dan een handkolf.

De Medela Swing is een enkelzijdige borstkolf die gebruik maakt van een twee-fasen systeem. Er wordt bij het gebruik van deze borstkolf gestart met een snel en kort ritme om een toeschietreflex op te roepen. Hierna kan er zelf worden geregeld wanneer er rustiger moet worden gepompt.

+Meer kolven in minder tijd
+Geen spierpijn
+Eén hand vrij
+Geschikt voor wekelijks gebruik

-Niet geschikt voor dagelijks gebruik
-Stroom of accu nodig

Dubbelzijdige elektrische kolf

Geschikt voor dagelijks gebruik

Dubbelzijdige, elektrische kolven zijn geschikt wanneer u dagelijks of meerdere keren per dag kolft. Een dubbelzijdige borstkolf werkt snel doordat beide borsten tegelijk kunnen worden afgekolft. Daarnaast stimuleert het de melkproductie en krijgt u er minder spierpijn van.

De Medela Freestyle is een kleine dubbelzijdige kolf met oplaadbare batterij. Deze borstkolf geeft de mogelijkheid om "hands-free" te kolven en is hierdoor geschikt voor veelvuldig gebruik. De Medela Freestyle maakt gebruik van een twee-fasen-systeem. Er wordt bij het gebruik van deze borstkolf gestart met een snel en kort ritme om een toeschietreflex op te roepen. Hierna wordt er rustiger gepompt.

+Beide borsten tegelijk kolven
+Minder spierpijn
+Beide handen vrij
+Geschikt voor dagelijks gebruik

-Stroom of accu nodig

Wat is nog meer belangrijk?

Maat van het borstschild

Iedere vrouw is uniek en dit zorgt ervoor dat niet ieder borstschild zomaar bij iedereen past. Kolven met een borstschild dat niet goed past kan pijnlijk zijn en geeft bovendien een kleinere melkopbrengst. Er zijn verschillende soorten en maten borstschilden.

Geboortewinkel heeft een breed assortiment met borstkolfaccessoires, waaronder borstschilden in diverse maten.

Accessoires

Er zijn verschillende soorten accessoires verkrijgbaar voor de borstkolf. Deze worden vaak niet bij de borstkolf geleverd, maar moeten er los bij worden gekocht.

Op Geboortewinkel vindt u een groot assortiment borstkolf-accessoires met onder andere: bewaarbakjes, slangetjes, schelpen en zoogcompressen. Daarnaast vindt u hier verschillende onderdelen voor de borstkolf.