Beste kinderwagen

1. Wat voor soort kinderwagen kiest u?

Combiwagen

Tegenworodig zijn de meeste kinderwagens combiwagens. Een combiwagen is een combinatie tussen een kinderwagen en een wandelwagen. De combiwagen bestaat uit een onderstel en een bovenstuk. De eerste paar maanden kunt u een reiswieg op het onderstel monteren. Wanneer uw kindje wat ouder is, kunt u een zitje op het onderstel monteren. Combiwagens zijn geschikt voor een leeftijd vanaf de geboorte tot 4 jaar.

Wandelwagen

Een wandelwagen bestaat uit een onderstel met een zitje waarin uw kind rechtop kan zetten. Een wandelwagen is te gebruiken vanaf 6 tot 9 maanden tot een leeftijd waarop uw kind zelf in staat is om langere stukken te lopen en de wandelwagen dus niet meer nodig is.Duowagen

In een duowagen kunnen meerdere kinderen tegelijkertijd worden vervoerd. Deze wagens zijn ideaal wanneer u bijvoorbeeld een tweeling heeft, maar kunnen ook gebruikt worden door kinderen van verschillende leeftijden. Een duowagen is net als een combiwagen een kinderwagen en wandelwagen in één. Het voordeel van een combiwagen is dat er vaak een reiswieg of een zitgedeelte in geplaatst kan worden.

2. Welke wielen passen het beste bij u?

Luchtbanden

Bent u van plan om regelmatig strandwandelingen te maken of door het bos te wandelen met de kinderwagen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een kinderwagen die geschikt is voor ruw terrein. Kinderwagens die geschikt zijn voor ruw terrein beschikken vaak over luchtbanden. Een kinderwagen met luchtbanden is eenvoudig voort te bewegen op ruwe ondergronden en dus uiterst geschikt voor bijvoorbeeld een strandwandeling. Het nadeel van kinderwagens met luchtbanden is echter dat deze minder wendbaar zijn dan wagens met zwenkwielen.

Zwenkwieltjes

Een kinderwagen met zwenkwielen is uitermate geschikt om te gebruiken in de stad. Dankzij de zwenkwielen met kleine draaicirkel kan de kinderwagen eenvoudig draaien en kunt u de kinderwagen door de straten manoeuvreren. De wielen van deze kinderwagens kunnen worden vergrendeld. Dit is fijner wanneer u lange afstanden af moet leggen met de kinderwagen. Ook is dit handig wanneer u voortdurend de stoep af en op moet.

Drie wielen

Kinderwagens met drie wielen hebben als voordeel dat ze buitengewoon wendbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat deze kinderwagens eenvoudiger te besturen zijn dan kinderwagens met vier wielen. Ook heeft dit als voordeel dat u achter de kinderwagen kunt joggen of skeeleren.

3. Extra functies

Omkeerbare duwbeugel

Een omkeerbare duwbeugel zorgt ervoor dat uw kind zowel met het gezicht naar u toe gericht kan zitten als met het gezichtje van uw af. De duwbeugel kan ergonomisch worden afgesteld, waardoor u de kinderwagen op een prettige manier kunt voortbewegen. Duwbeugels zijn handig wanneer u bijvoorbeeld een strandwandeling gaat maken, omdat u dan eenvoudig de kinderwagen achter u aan kunt trekken.

Verstelbare rugsteun

De meeste kinderwagens beschikken over een verstelbare rugsteun. Zoals de naam al verraadt kan de rugsteun van deze wagens worden versteld, om ervoor te zorgen dat uw kindje comfortabel zit. Sommige kinderwagens beschikken over een verstelbare rugsteun met slaapstand. Door deze stand te gebruiken kan uw kind lekker een dutje doen tijdens het wandelen.

Verstelbare voetensteun

Een wandelwagen met verstelbare voetensteun heeft als voordeel dat de steun van de wagen kan worden aangepast op de lengte van uw kindje. De wagen groeit dus als het ware mee met de uw kind en op deze manier bent u ervan verzekerd dat uw kind altijd veilig en comfortabel in de kinderwagen zit. Let op: het is belangrijk dat de voetensteun altijd goed is afgesteld, anders kan het voorkomen dat uw kindje met de beentjes opgevouwen zit of dat de voetjes van uw kind over de vloer schrapen.

4. Maak de kinderwagen compleet

Beschermhoes

Rain Cover Thule Urban Glide

Beschermhoezen beschermen uw kindje tegen zon, wind, regen, sneeuw en insecten. Geboortewinkel heeft afdekhoezen in het assortiment opgenomen, die uw kind beschermen tegen de felle stralen van de zon. Zonnestralen kunnen met name voor jonge kinderen erg schadelijk zijn en het is daarom verstandig om uw kind hier goed tegen te beschermen. Daarnaast vindt u hier volledig waterdichte regenhoezen die uw kindje beschermen bij slechtere weersomstandigheden.

Voor het volledige assortiment afdekhoezen klikt u op onderstaande link:

Handwarmer

Handwarmer Maxi-Cosi Gloves Essential Black

Handwarmers zorgen ervoor dat u zelfs tijdens de koude winterdagen warme handen blijft houden tijdens het wandelen met de kinderwagen. Handwarmers worden doorgaans gemaakt van fleece, die de warmte goed vasthoudt. U kunt een handwarmer eenvoudig bevestigen aan ieder type kinderwagen met behulp van klittenband of door drukknoppen.


Voor het volledige assortiment afdekhoezen klikt u op onderstaande link:

Inlegkussen

Inlegkussens zorgen ervoor dat uw kindje extra comfortabel in de buggy zit. Daarnaast hebben inlegkussens als voordeel dat ze de buggy beschermen, waardoor deze er als nieuw uit blijft zien. Het is geen enkel probleem als de inlegkussens door omstandigheden vies zijn geworden, want deze kunnen gewoon worden uitgewassen. De inlegkussens zijn eenvoudig te bevestigen en blijft netjes zitten dankzij de elastiek aan de onderkant.

Voor het volledige assortiment inlegkussens klikt u op onderstaande link:

5. Nog enkele tips

Reist u vaak met de auto?
Kies dan voor een kinderwagen die u eenvoudig en compact in kunt klappen. Dit bespaart ruimte en tijd. Een combiadapter zorgt ervoor dat er een autozitje op het onderstel van een combiwagen kan worden geplaatst. Dit is handig voor de ritjes van en naar de auto.

Reist u veel met het openbaar vervoer?
Kies dan voor een kinderwagen die niet te zwaar of groot is, zodat u de kinderwagen gemakkelijk kunt tillen. Zorg er daarnaast voor dat u voor een wendbare kinderwagen kiest, zodat u deze eenvoudig kunt manoeuvreren. Het is uiteraard ook handig wanneer de kinderwagen eenvoudig in en uit te klappen is.

Heeft u weinig ruimte in huis?
Zorg er dan voor dat u een kinderwagen aanschaft die u mogelijk op kunt hangen. Dit bespaart ruimte. Het is daarnaast ook verstandig om te letten op de grootte van de kinderwagen en de draaicirkel ervan.

Een greep uit het assortiment: