Beste kinderwagen

-

Keuzestress, we kennen het.

Wanneer u een kinderwagen uit gaat zoeken is het belangrijk om de juiste te kiezen. Er zijn verschillende soorten wagens, verschillende soorten wielen en nog veel meer extra dingen waar u van te voren over na moet denken. Om ervoor te zorgen dat u niets vergeet hebben wij alles voor u onder elkaar gezet. De stappen die we gaan behandelen zijn:

  1. Wat voor soort kinderwagen kiest u?

  2. Welke wielen passen het beste bij u?

  3. Welke extra functies zijn er?

  4. Welke accessoires zijn er?

  5. Extra tips

We hopen dat we u hierdoor een goed eind op weg kunnen helpen met het kiezen van een passende kinderwagen voor u en uw kindje die perfect bij uw levensstijl past.


1. Wat voor soort kinderwagen kiest u?

Combiwagen

Een combiwagen is een combinatie tussen een kinderwagen en een wandelwagen en bestaat uit een onderstel en een bovenstuk. De eerste paar maanden kunt u een reiswieg op het onderstel monteren. Wanneer uw kindje wat ouder is, kunt u een zitje op het onderstel monteren. Combiwagens zijn geschikt voor een leeftijd vanaf de geboorte tot 4 jaar.

Wandelwagen

Een wandelwagen bestaat uit een onderstel met een zitje waarin uw kind rechtop kan zetten. Een wandelwagen is te gebruiken vanaf 6 tot 9 maanden tot een leeftijd waarop uw kind zelf in staat is om langere stukken te lopen en de wandelwagen dus niet meer nodig is. Een wandelwagen is een van de meest klassieke modellen.

Duowagen

In een duowagen kunnen meerdere kinderen tegelijkertijd worden vervoerd. Deze wagens zijn ideaal wanneer u bijvoorbeeld een tweeling heeft, maar kunnen ook gebruikt worden door kinderen van verschillende leeftijden. Een duowagen is net als een combiwagen een kinderwagen en wandelwagen in één.


2. Welke wielen passen het beste bij u?

-

Luchtbanden

Bent u van plan om regelmatig strandwandelingen te maken of door het bos te wandelen met de kinderwagen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een kinderwagen die geschikt is voor ruw terrein. Kinderwagens die geschikt zijn voor ruw terrein beschikken vaak over luchtbanden. Het nadeel van kinderwagens met luchtbanden is echter dat deze minder wendbaar zijn dan wagens met zwenkwielen.

Zwenkwieltjes

Een kinderwagen met zwenkwielen is uitermate geschikt om te gebruiken in de stad. Dankzij de zwenkwielen met kleine draaicirkel kan de kinderwagen eenvoudig draaien en kunt u de kinderwagen door de straten manoeuvreren. De wielen van deze kinderwagens kunnen worden vergrendeld. Dit is fijner wanneer u lange afstanden af moet leggen met de kinderwagen.

Drie wielen

Kinderwagens met drie wielen hebben als voordeel dat ze buitengewoon wendbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat deze kinderwagens eenvoudiger te besturen zijn dan kinderwagens met vier wielen. Ook heeft dit als voordeel dat u achter de kinderwagen kunt joggen of skeeleren.


3. Welke extra functies zijn er?

Omkeerbare duwbeugel

Een omkeerbare duwbeugel zorgt ervoor dat uw kind zowel met het gezicht naar u toe gericht kan zitten als met het gezichtje van uw af. De duwbeugel kan ergonomisch worden afgesteld, waardoor u de kinderwagen prettig kunt voortbewegen.

Verstelbare rugsteun

De meeste kinderwagens beschikken over een verstelbare rugsteun. Hierbij kan de rugsteun worden verzet om ervoor te zorgen dat uw kindje comfortabel zit. Sommige kinderwagens beschikken over een verstelbare rugsteun met slaapstand.

Verstelbare voetensteun

Een wandelwagen met verstelbare voetensteun heeft als voordeel dat deze kan worden aangepast op de lengte van uw kindje. De wagen groeit dus als het ware mee met de uw kind en hierdoor zit uw kind altijd veilig en comfortabel in de kinderwagen.


4. Welke accessoires zijn er?

Rain Cover Thule Urban Glide

Beschermhoes

Beschermhoezen beschermen uw kindje tegen zon, wind, regen, sneeuw en insecten. In ons assortiment vindt u zonnedoeken en waterdichte regenhoezen die uw kindje beschermen bij allerlei weersomstandigheden.
-

Handwarmer Maxi-Cosi Gloves Essential Black

Handwarmer

Handwarmers zorgen ervoor dat u zelfs tijdens de koude winterdagen warme handen blijft houden tijdens het wandelen met de kinderwagen. U kunt een handwarmer eenvoudig bevestigen aan ieder type kinderwagen met behulp van klittenband of door drukknoppen.

Inlegkussen

Inlegkussens zorgen ervoor dat uw kindje extra comfortabel in de buggy zit. Het is geen enkel probleem als de inlegkussens vies worden, want deze kunnen worden uitgewassen. De inlegkussens zijn eenvoudig te bevestigen en blijft netjes zitten dankzij de elastiek aan de onderkant.


5. Extra tips

-

Reist u vaak met de auto?

Kies dan voor een kinderwagen die u eenvoudig en compact in kunt klappen. Dit bespaart ruimte en tijd. Een combiadapter zorgt ervoor dat er een autozitje op het onderstel van een combiwagen kan worden geplaatst. Dit is handig voor de ritjes van en naar de auto.

Reist u veel met het openbaar vervoer?

Kies dan voor een kinderwagen die niet te zwaar of groot is, zodat u de kinderwagen gemakkelijk kunt tillen. Zorg er daarnaast voor dat u voor een wendbare kinderwagen kiest, zodat u deze eenvoudig kunt manoeuvreren. Het is uiteraard ook handig wanneer de kinderwagen eenvoudig in en uit te klappen is.

Heeft u weinig ruimte in huis?

Zorg er dan voor dat u een kinderwagen aanschaft die u mogelijk op kunt hangen. Dit bespaart ruimte. Het is daarnaast ook verstandig om te letten op de grootte van de kinderwagen en de draaicirkel ervan.


Een greep uit het assortiment:
-