Baby beddengoed advies

Deken Jollein Chestnut


Dekens

Babydekens zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Uit onderzoek is gebleken dat het voor de warmte en veiligheid niet uitmaakt of er voor een katoenen, wollen of synthetisch deken wordt gekozen. Wat wel zeer belangrijk is dat een babybedje met deken kort en strak wordt opgemaakt. Op deze manier kan het kindje namelijk niet met het hoofd onder de deken terecht komen zodat er geen gevaar bestaat voor warmtestuwing of niet vrij kunnen ademen.

Voor kinderen jonger dan 2 jaar wordt het gebruik van een dekbed afgeraden en kan beter een deken in combinatie met een laken worden gebruikt.Lakens

Een ledikantlaken, ookwel babylaken genoemd, wordt in de herfst en wintermaanden vaak in combinatie met een babydeken gebruikt om voor voldoende warmte te zorgen. Een ledikantlaken is over het algemeen ongeveer 1 meter breed en 1,5 meter lang. Het is belangrijk dat zowel de zijkanten als onderkant goed worden ingestopt zodat de baby niet met zijn/haar gezicht onder het lakentje terecht kan komen.

In de warme zomermaanden kan een lakentje ook zonder deken worden gebruikt om te voorkomen dat uw kindje het te warm krijgt.
Dekbedden

Hoewel volwassenen tegenwoordig vrijwel altijd onder een dekbed slapen en niet meer onder een ouderwetse deken wordt dit voor kinderen jonger dan twee jaar sterk afgeraden. Dekbedden hebben over het algemeen een veel sterkere isolerende werking dan dekens met als gevolg dat ze al snel veel te warm zijn voor een baby. Daarnaast ligt een dekbed losser dan een deken waardoor het risico groter is dat de baby met het gezicht er onder komt en niet meer vrij kan ademen.

Kinderen vanaf twee jaar kunnen over het algemeen wel prima onder een dekbed slapen en zullen het meestal als lekker warm en comfortabel ervaren.


Hoe voorkom ik warmtestuwing?

Wanneer een kindje het te warm krijgt of in zijn ademhaling wordt belemmerd is er sprake van warmtestuwing. Warmtestuwing is levensgevaarlijk en kan in sommige gevallen zelfs leiden tot wiegendood. Warmtestuwing kan voorkomen worden door een aantal eenvoudige tips. Kleed uw kindje niet te warm aan en dek het niet te warm toe. Daarnaast is het belangrijk dat de temperatuur in de babykamer tussen de 16°C en 18°C graden blijft. Zorg voor goede ventilatie in de kinderkamer door regelmatig een raam of deur open te zetten. Na de eerste dagen hoeft u uw kind geen mutsje meer op te zetten tijdens het slapen. Een baby reguleert zijn temperatuur met het hoofdje, daarom is het van belang dat het hoofdje van uw kind onbedekt blijft.

U kunt controleren of uw baby het niet te warm heeft door te voelen aan de voetjes of de nek. Als deze aangenaam voelen heeft uw baby het warm genoeg. Wanneer uw kindje transpireert heeft hij het te warm, zorg er dan voor dat u uw baby minder warm kleed of verander de temperatuur van de kamer. Bij koorts is moet u uw kindje minder warm toedekken dan gewoonlijk.

Babyslaapzak Jollein Basic Stripe Nougat Met Afritsbare Mouw

Babyslaapzakken

Babyslaapzakken hebben als voordeel dat uw baby niet de kans krijgt om onder de dekens te kruipen. Er is hierdoor minder kans op warmtestuwing of adembelemmering. Ook is het hierdoor moeilijker voor uw kindje om te draaien of bloot te woelen. Geboortewinkel heeft babyslaapzakken in diverse soorten, maten, kleuren en designs.

Bedbumper Koeka Wafel Amsterdam Shadow Green

Hoofdbeschermers

Hoofdbeschermers of boxbumpers worden gebruikt om het hoofd van uw kindje te beschermen. Wanneer uw baby veel draait of woelt in zijn of haar slaap, kunt u een hoofdbeschermer aanschaffen voor in de box of het ledikantje. U kunt een hoofdbeschermer eenvoudig bevestigen aan de spijlen van het ledikantje of de box. Uw kind is zo verzekerd van een veilige en comfortabele nachtrust.

Wikkelcape Koeka Wafel Antwerp terra

Wikkeldoeken

Wikkeldoeken zorgen ervoor dat uw baby lekker warm blijft. Als de baby in slaapt valt kunt u eenvoudig de wikkeldoek om uw kindje heen vouwen. Daarnaast zijn wikkeldoeken ook te gebruiken als boxkleedje. Geboortewinkel heeft diverse wikkeldoeken met inkepingen voor verstelbare autogordels. Hierdoor zijn de wikkeldoeken prima te gebruiken in een autostoeltje.

Een greep uit het assortiment: