Waar moet u rekening mee houden?Zorg ervoor dat de babyslaapzak goed past. De baby mag niet de gelegenheid krijgen om in de slaapzak te kruipen, dus het is belangrijk dat de armgaten en de halsopening niet te groot zijn.

Het is het beste om een babyslaapzak te gebruiken waarbij het stiksel gemaakt is van katoen. Nylon stiksel kan namelijk de vingers van uw kindje afknellen, wanneer dit loslaat.

Gebruik een babyslaapzak met ritssluiting. Een babyslaapzak met knopen kan opengaan waardoor de halsopening wordt vergroot en uw kindje eenvoudig in de slaapzak kan kruipen. Het is het verstandigst om te kiezen voor een slaapzak met ritssluiting bij de onderbeentjes.

Wanneer u gebruik maakt van een gewatteerde slaapzak is het niet nodig om ander beddengoed te gebruiken. Bij een dunne slaapzak kunt u de babyslaapzak in combinatie met een lakentje of dunne deken gebruiken. Het bedje moet dan wel stevig en kort opgemaakt worden, want door een laken kort op te maken wordt het lastiger voor uw kind om te draaien.

Combineer een slaapzak nooit met een dekbed. Dit is veel te warm en uw kindje kan hierdoor oververhit raken.

Gebruik nooit een slaapzakriem of andere riem om uw kind vast te leggen. Dit is gevaarlijk omdat het de adem kan beperken.

Populaire merken


Het Nederlandse textielbedrijf Briljant heeft een uitgebreide collectie met babytextiel. De focus van Briljant ligt op de hoge kwaliteit van de producten. De babyslaapzakken van dit merk hebben een mooie design, zijn uiterst gebruiksvriendelijk en zorgen ervoor dat u kindje lekker weg kan dromen.

Jollein - Mothers feel what's best | Jollein

Jollein heeft zich in de loop van der jaren op de kaart weten te zetten als een bekende speler op het gebied van babykamertextiel- en accessoires. Het merk brengt jaarlijks een nieuwe collectie babyspullen op de markt. De producten van Jollein zijn van hip, trendy, functioneel en bovendien van hoogwaardige kwaliteit.Koeka is een merk van Nederlandse bodem. Het bedrijf produceert uitsluitend babyspullen in moderne kleuren en designs. Het assortiment babyspullen van Koeka omvat producten zoals babydekens, babypakjes, badcapes, ledikantenlakens en babyslaapzakken.

Een greep uit het assortiment: