Beste babybox

Kooptips

Algemene informatie

Alle boxen die in Nederland te koop zijn, voldoen aan strenge veiligheidseisen. Controleer daarom altijd of er een Nederlandse gebruiksaanwijzing bij zit met informatie over de montage van de box. Het is belangrijk dat de box een stevige constructie heeft en dat de afwerking van de box glad is. Bij een verstelbare box moet ook de bodem stabiel zijn wanneer deze in de hoogste stand staat. Daarnaast moet een in hoogte verstelbare bodem alleen met een stuk gereedschap te verstellen zijn.

Wanneer u een inklapbare box heeft moet het sluitingsmechanisme van deze box automatisch in de slotstand klikken. Daarnaast moet deze alleen opengemaakt kunnen worden door twee handelingen uit te voeren.

Een box met vier of meer wielen moet goed te blokkeren zijn. Anders kan dit een gevaar vormen voor uw kind.

Afmetingen

De opening tussen de bodem van de box en de zijwand mag maximaal 0,5 cm zijn.

De afstand van de bovenkant van de bodem, tot het hoogste punt van de zijkant van de box, moet een minimum afstand van 60 cm hebben wanneer de box in de laagste stand staat afgesteld. Wanneer de box in de laagste stand staat afgesteld moet dit minimaal 30 cm zijn.

Voor een spijlbox geldt dat de afstand tussen de spijlen 4,5 tot 6,5 cm moet bedragen.

Bij een netbox geldt dat de maaswijdte maximaal 0,7 cm mag zijn.

Gebruikstips

Baby's en kinderen pakken pakken graag dingen vast en trekken het liefste aan zoveel mogelijk dingen. Hier moet u rekening mee houden bij het inrichten van de babykamer. Het is verstandig om de babybox op een zo veilig mogelijke plaats neer te zetten. Houdt de box uit de buurt van de verwarming, kamerplanten, koordjes van gordijnen of elektriciteitssnoeren.

Het is niet verstandig om grote stukken speelgoed in de box te leggen. Deze kunnen door uw kindje worden gebruikt als opstapje om uit de box te klimmen. Bind daarnaast ook geen speelgoed aan koordjes vast in de box. Dit kan gevaarlijk zijn omdat kinderen hier verstrikt in kunnen raken.

Box accessoires

Boxkleden

U kunt uw kindje comfortabel in de box laten liggen door een boxkleed aan te schaffen. Een boxkleed zorgt ervoor dat de ondergrond van de box zachter en warmer aanvoelt voor de baby en daarnaast ziet er een stuk vrolijker uit. Boxkleden zijn er in allerlei kleuren met verschillende leuke motieven. Geboortewinkel heeft een grote collectie boxkleden en boxdekjes in de meest gangbare maten voor een box.

Hoofdbeschermers

Hoofdbeschermers helpen het hoofdje van uw kind te beschermen tijdens het slapen of spelen. Hoofdbeschermers worden ook wel boxbumpers genoemd en deze zijn ideaal wanneer uw kind veel draai of woelt in zijn of haar slaap. U kunt de hoofdbeschermer eenvoudig bevestigen aan de spijlen van het ledikantje of de box. Met een hoofdbeschermer zorgt u ervoor dat uw kindje veilig en comfortabel slaapt. Geboortewinkel heeft hoofdbeschermers van diverse kwaliteitsmerken en in verschillende maten, soorten, kleuren en designs.

Boxopbergzakken

Een boxopbergzak kan voor diverse doeleinden worden gebruikt. In een boxopbergzak kunt u alle benodigdheden van uw kind opbergen. De boxopbergzakken op Geboortewinkel bieden veel opbergcapaciteit en zijn eenvoudig in te delen. De opbergzak kan eenvoudig aan de box worden bevestigd. U kunt de opbergzak natuurlijk ook gebruiken als woonaccessoire. Geboortewinkel verkoopt merken die jaarlijks hun collectie vernieuwen en afstemmen op de laatste woontrends. Zo is een boxopbergzak niet alleen functioneel, maar ook hip voor in huis.

Een greep uit het assortiment: