Alles over Koeka

Wat is Koeka?

De geschiedenis van Koeka

Koeka is een Nederlands merk dat oorspronkelijk is begonnen met de verkoop van baby- en kinderkleding. Hierbij stond centraal dat de kleding niet alleen uiterst functioneel moest zijn, deze moest ook goed matchen met het interieur. Zo kwam de allereerste Koeka collectie tot leven.

De naam Koeka is bedacht door het neefje van eigenaresse Margareth. Deze had een speendoekje dat hij steeds Koeka noemde. Hier heeft Koeka haar inspiratie voor de naam én de inspiratie voor het eerste ontwerp vandaan gehaald.

De collecties van Koeka worden regelmatig uitgebreid met nieuwe producten of aangevuld met extra nieuwe kleuren die helemaal van deze tijd zijn. Koeka maakt met name gebruik van materialen zoals badstof, wafel en canvas, omdat dit lekker zachte stoffen zijn, die fijn aanvoelen op de huid.

Koeka is in de loop van der jaren uitgegroeid tot een volwaardig lifestyle merk met meer dan 220 verkooppunten.

Bekijk hier de volledig Koeka collectie


Wat heeft Koeka u te bieden?Beddengoed

Het beddengoed van Koeka zorgt ervoor dat de slaapkamer van uw kleine er prachtig uitziet. Koeka heeft leuke ledikantlakens met bijvoorbeeld strikjes of sterretjes, maar heeft ook heerlijk zachte babydekens in haar assortiment opgenomen. Het beddengoed is voorzien van leuke kleurtjes en is gemaakt van de beste materialen om een hoge kwaliteit te kunnen garanderen.


Verzorgingsproducten

Het assortiment verzorgingsproducten van Koeka loopt uiteen van slabbetjes, tot wikkeldekens en spuug- of speendoeken. Dankzij het gebruik van moderne kleuren, krijgen de verzorgingsproducten een moderne en vrolijke uitstraling. Bovendien zorgt Koeka ervoor dat er alleen met heerlijk zachte materialen wordt gewerkt, die super fijn aanvoelen op de huid van uw kindje. Zo weet u zeker dat uw kindje wordt verwend tijdens de verzorging!


Onderweg

Ook onderweg kan uw kindje genieten van de producten van Koeka. De collectie buitenshuis producten bestaat namelijk uit voetenzakken, wikkeldekens, inlegkussens en autostoelaccessoires. Deze zijn net als de rest van de productgroepen precies aangepast op de hoofdcollecties en allen voorzien van prachtige kleuren en materialen. Zo laat u niet alleen de kleding van uw kindje matchen met het interieur van uw huis, maar zorgt u er ook voor dat uw kleine helemaal in stijl op weg gaat!


Box Accessoires

Koeka heeft een mooie lijn met boxaccessories opgenomen in haar assortiment. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar boxkleden, opbergzakken of hoofdbeschermers? Dan bent u bij Koeka aan het juiste adres! De boxkleden en boxbumpers zijn verkrijgbaar in een groot aanbod aan kleuren, waardoor u zeker een exemplaar kunt vinden dat het beste bij uw babykamer past. Maak de box van uw kindje zo veilig mogelijk, met de mooie box accessoires van Koeka!


Warmte en Veiligheid

Wat zijn TOG Waarden?

De TOG-waarde zegt iets over het warmte vermogen van een product en geeft hierdoor informatie over de geschiktheid van beddengoed of kleding voor uw baby's. Hoe hoger de TOG classificatie, hoe warmer het product. Hierbij geld het volgende:

TOG

Kamer Temperatuur

0,5 TOG

24 - 27 º C

1,0 TOG

21 - 23 º C

2,5 TOG

10 - 20 º C

Een TOG-Waarde van maximaal 4 wordt als veilig beschouwd voor baby's en peuters tot 2,5 jaar. Bij ieder Koeka product op onze website staat aangegeven wat de TOG-waarde van een product is. Op deze manier kunt u de producten goed op elkaar afstemmen.

Veiligheid en duurzaamheid

Bij Koeka staat veiligheid voor uw kindje voorop. Daarom vindt u op alle producten van Koeka het zogenaamde Öko-tex label. Het Öko-tex label garandeert u dat de producten worden gemaakt, zonder dat er hierbij materialen worden gebruik die schadelijk kunnen zijn van de gezondheid van uw kindje.

Koeka houdt een zorgvuldig en nauw contact met haar fabrikanten, om zo het productieproces altijd goed te kunnen bewaken. Op enkele producten na, wordt alles van Koeka geproduceerd in Europa, zodat de arbeidsomstandigheden volgens de wet goed worden nageleefd. Slechte arbeidsomstandigheden worden bij Koeka niet geaccepteerd.

Daarnaast gebruikt Koeka PE voor haar verpakkingsmaterialen, omdat dit minder schadelijk is voor het milieu dan bijvoorbeeld duurzaam PVC. Ook streeft het bedrijf naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van haar producten, zodat deze jarenlang mee kunnen gaan. Op deze manier draagt Koeka op geheel eigen wijze een steentje bij aan het milieu.


Een greep uit het assortiment: